Κοτόπουλο yakitori με σπαράγγια και φρέσκα κρεμμυδάκια

Κοτόπουλο yakitori με σπαράγγια και φρέσκα κρεμμυδάκια

Το κοτόπουλο yakitori με σπαράγγια και φρέσκα κρεμμυδάκια είναι ένα Ιαπωνικό πιάτο. Είναι ένα φαγητό που ψήνεται στο γκριλ μαζί με τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμύδια ενώ συνδυάζεται άψογα με τη σάλτσα yakitori.

Στα υλικά για τη σάλτσα θα παρατηρήσετε ότι χρησιμοποιούμε sake και mirin. Είναι και τα δύο Ιαπωνικά κρασιά ρυζιού με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η διαφορά τους είναι ότι το mirin έχει περισσότερη ζάχαρη και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Σερβίρουμε μαζί με ρύζι ατμού και Ιαπωνική μπύρα.

 

Related Recipes