Λέγεται πως είναι η αρχική έκδοση του Φαλάφελ. Το Taameya είναι ένα αιγυπτιακό έδεσμα το οποίο φτιάχνεται με φάβα αντί για ρεβίθια.
Αντίθετα με το φαλάφελ όπου η ακριβής προέλευσή του είναι αμφισβητήσιμη, το Taameya σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές και ιστορικούς τροφίμων έχει τις ρίζες του στην αιγυπτιακή κουζίνα.
Από ποια άλλα υλικά αποτελείται το Taameya;
Όπως προείπαμε το βασικό υλικό είναι η φάβα. Στο μείγμα φάβας προστίθενται αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Πράσο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρος και μαϊντανός μαζί με το κύμινο συνθέτουν ένα άκρως αρωματικό μείγμα. Αφότου τα πλάσουμε σε στρογγυλό σχήμα τα καλύπτουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι και τα τηγανίζουμε.
Η υφή τους είναι πιο αφράτη και πιο υγρή σε σχέση με τα φαλάφελ, αυτό οφείλεται στη φάβα
Το Taameya είναι ένα σύνηθες φαγητό που βρίσκουμε στους δρόμους της Αιγύπτου. Τρώγονται όλο το χρόνο αλλά είναι πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ως πρωινό είναι ένα πλούσιο γεύμα και εκτιμάται από τους Αιγύπτιους οι οποίοι το έχουν συμπεριλάβει στην πρωινή τους διατροφή.
Εκτός από σκέτες, αυτές οι τηγανιτές λιχουδιές σερβίρονται μέσα σε ψωμί μαζί με σάλτσα ταχίνι ή χούμους. Λαχανικά τουρσί, τηγανιτές μελιτζάνες και άλλα λαχανικά προστίθενται και συνθέτουν ένα πλούσιο και γεμάτο γεύση φαγητό.
Comments are closed.