Veggie packed buddha bowl

Veggie packed buddha bowl

Σήμερα θα φτιάξουμε veggie packed buddha bowl. Αυτή η πρόταση μας δίνει ένα πλήρες χορταστικό γεύμα. Το προτείνουμε ως μεσημεριανό γεύμα το οποίο είναι αρκετό για να μας χορτάσει αλλά και να μην μας βαρύνει ώστε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας από την προηγούμενη μέρα και να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε ξεκινώντας την συνταγή είναι να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Επιλέγουμε στήθος κοτόπουλο το οποίο το κόβουμε σε σχήμα καρέ. Το μαρινάρουμε με κουρκουμά, σκόνη κρεμμυδιού, κίμινο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να το προσθέσουμε στη σαλάτα.

Ως βάση για τη σαλάτα έχουμε επιλέξει να βάλουμε ρύζι. Επιλέξαμε το ρύζι bonnet αλλά μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι μπασμάτι ή jasmine. Από αυτό το σημείο και έπειτα η διαδικασία της σαλάτας είναι εύκολη. Κόβουμε τα υλικά και τα τοποθετούμε από πάνω. Τα υλικά που έχουμε επιλέξει είναι το κόκκινο λάχανο, το καρότο, το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε όμορφα από πάνω και περιχύνουμε το dressing.

Το dressing που επιλέξαμε για το veggie packed buddha bowl είναι ένας συνδυασμός όξινου στοιχείου το οποίο το παίρνουμε από το λεμόνι και ένα γλυκό στοιχείο αλλά και έντονο το οποίο το παίρνουμε από το αργοψημένο σκόρδο.

Σχετικές Συνταγές