Vegan ομελέτα με λαχανικά, τόφου και σαλάτα σπανάκι

Vegan ομελέτα με λαχανικά, τόφου και σαλάτα σπανάκι

Η ζήτηση για vegan επιλογές όλο και αυξάνεται. Έτσι και εμείς εδώ στο cookfood δεν μπορούμε παρά να αρπάξουμε την ευκαιρία και να σας παρουσιάσουμε υπέροχες και πρωτότυπες συνταγές ξεκινώντας από μία vegan ομελέτα με λαχανικά, τόφου και σαλάτα σπανάκι.

Για να φτιάξουμε μία vegan ομελέτα θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ρεβυθιού το οποίο θα μας δώσει μία συνοχή στο μείγμα και θα μας αντικαταστήσει το αυγό.

Τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει είναι πιπεριές τριών χρωμάτων (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη), ντομάτα, μανιτάρια και κρεμμύδι.

Τα λαχανικά θα τα κόψουμε μπρινουάζ τις πιπεριές, ασέ το κρεμμύδι και εμινσέ τα μανιτάρια. Τις ντομάτες τις κόβουμε καρεδάκι. Όλα τα λαχανικά τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Το ρεβυθάλευρο το διαχειριζόμαστε ως εξής: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρεβυθιού και προσθέτουμε νερό. Ανακατεύουμε με ένα φουέ και στη συνέχεια το χύνουμε μέσα στο τηγάνι πάνω από τα σοταρισμένα λαχανικά. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το γύρισμα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μην δοκιμάσετε να την γυρίσετε όπως θα γυρνάγατε την κανονική ομελέτα (δηλαδή στον αέρα) γιατί θα σας σπάσει. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο πιάτο ή μία μεγάλη σπάτουλα.

Την vegan ομελέτα με λαχανικά την συνοδεύουμε με τόφου και σαλάτα σπανάκι. Το τόφου το κόβουμε σε μορφή καρεδάκι και το τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μόλις το βγάλουμε από το τηγάνι, το στεγνώνουμε από τα λάδια και το μαρινάρουμε σε γλυκόξινη σάλτσα.

Η vegan ομελέτα με λαχανικά, τόφου και σαλάτα σπανάκι θα ενθουσιάσει σίγουρα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Related Recipes