Vegan μπιφτέκι! Ήρθε η ώρα να μαγειρέψουμε υγιεινά και Low fat. Άρα, τι καλύτερο από ένα μπιφτέκι λαχανικών!
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε προκατασκευασμένα και αγνώστου προέλευσης μπιφτέκια λαχανικών. Μπορείτε να παρασκευάσετε ένα υγιές και γευστικότατο burger λαχανικών ακολουθώντας απλά τις οδηγίες μας. Ένα τέλειο πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες της επιλογής σας, διάφορες σάλτσες που σας αρέσουν και πολύχρωμες σαλάτες. Στην συγκεκριμένη συνταγή όλα τα υλικά και συνοδευτικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι Vegan. Σαν γαρνιτούρα, συνοδεύουμε με λαχανικά ψητά στο grill τα οποία τα αντικαθιστάτε με ότι θέλετε εσείς. Το ίδιο ισχύει και για το dip από ταχίνι και ψημένο σκόρδο.
Ως κορμό της συνταγής θα χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια όπως στο φαλάφελ. Αυτά με μερικά ακόμα λαχανικά πολτοποιούνται μαζί με αλεύρι ως συνδετικό υλικό, αντί για αυγά. Τα λαχανικά και τα όσπρια γενικά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και βιταμινών. Ασφαλώς υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τα μαγειρέψουμε εκτός από τους παραδοσιακούς που όλοι γνωρίζουμε. Χρησιμοποιήστε λοιπόν, μανιτάρια, πρωτεΐνες σόγιας, όσπρια ή σπόρους για να φτιάξετε το μπιφτέκι που θα αρωματίσετε με φρέσκα βότανα και ξηρά μπαχαρικά.
Φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Vegan μπιφτέκι χρησιμοποιώντας απλά τα συστατικά που σας αρέσουν περισσότερο. Μερικά από αυτά είναι οι γλυκοπατάτες και το quinoa, το καστανό ρύζι και το tofu. Επίσης, μπορείτε να βάλετε φασόλια αντί για ρεβύθια, φακές, ψητά portobellos ή seitan και λαχανικά.
Μπορείτε τέλος, να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας αλεύρι χωρίς γλουτένη ή ρεβυθάλευρο ή ακόμα και βρώμη. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή δυσανεξίας στη γλουτένη ή θέλετε κάτι ακόμα πιο υγιεινό. Λειτουργεί επίσης πολύ καλά.
Comments are closed.