Η ιταλική μετάφραση για το τιραμισού είναι «ανέβασέ με».

Tiramisu (the simple version)

Tiramisu, λοιπόν σήμερα (σε μία πιο απλή εκδοχή)! Ναι, καλά καταλάβατε!! Εμείς εδώ στο cookfood αγαπάμε υπερβολικά τα επιδόρπια και ειδικά το συγκεκριμένο γλυκό!! Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δώσουμε ακόμα μία, πιό απλή, διασκευή του!

Η ιταλική μετάφραση για το Tiramisu είναι «ανέβασέ με». Αυτό, ασφαλώς οφείλετε στη χρήση του καφέ και στις επιδράσεις αυτού, στον οργανισμό μας! Το τιραμισού είναι επίσης γνωστό ως το Trifle της Τοσκάνης. Είναι ένα επιδόρπιο σαν πουτίγκα που τρώγεται με κουτάλι έχοντας μία βάση από sponge cake ή μπισκότα σαβαγιάρ. Αυτά είναι βουτηγμένα σε καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ (και μας αρέσει πολύ!). Εδώ, να σημειώσουμε πως το Tiramisu κατασκευάστηκε αρχικά με απλή χτυπημένη κρέμα. Τα τελευταία χρόνια επικράτησε η χρήση τυριού μασκαρπόνε.

Θρύλοι και μύθοι για την καταγωγή του τιραμισού υπάρχουν αρκετοί και κάποιους από αυτούς, θα τους βρείτε εδώ. Εμείς, αυτή την φορά, θα μιλήσουμε για τον πιο ρομαντικό. Αυτός λέει πως από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Ιταλία γνώριζε ένα εξαιρετικά διαιρεμένο πολιτικό τοπίο. Αυτό, μαζί με κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων (τα οποία αργότερα έγιναν γνωστά ως Χρόνια Ηγεσίας) είχε φέρει τη χώρα στα όρια του διχασμού. Με το έθνος να αισθάνεται απελπισμένο, πολλοί Ιταλοί φοβόντουσαν για το μέλλον τους. Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα, μία ντόπια σεφ με το όνομα Sofia Russo να αποφασίσει να φτιάξει ένα κέικ για να φέρει το έθνος μαζί.

Αρχικά, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κέικ που μοιάζει με την ιταλική σημαία.

Ωστόσο συνειδητοποίησε γρήγορα ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν τα πράσινα κέικ. Παρ’ όλα αυτά, η Russo επέμεινε και αντίθετα δημιούργησε ένα κέικ το οποίο συνδιάζει τα μπισκότα savoiardi με μια απαλή γέμιση, και το ονόμασε “τιραμισού”. Ήταν μια τεράστια επιτυχία και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε, το τιραμισού ένωσε τους Ιταλούς παρά του πολύ διαφορετικού πολιτικού υπόβαθρου. Φημολογείτε πως χρησιμοποίησε και κρασί Marsala. Σήμερα θα σας δώσουμε μία άλλη version του γλυκού αυτού χωρίς το κρασί. Εάν, φυσικά, είσαι λάτρης του συγκεκριμένου κρασιού τότε δες την έταιρη συνταγή μας εδώ.

Το αρχικό σχήμα του γλυκού ήταν στρογγυλό. Το σχήμα των σαβαγιάρ όμως ευνοεί τη χρήση ενός πυρίμαχου σκεύους τετράγωνου ή ορθογώνιου. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν θα σας προτείνουμε ένα απλό pyrex σκεύος 35 cm. 

Άλλες εκδοχές έχουν ως κανόνα την προσθήκη σαντιγί αντί για αυγά στην κρέμα μασκαρπόνε. Αυτό, θα κάνει το γλυκό μας πιο ελαφρύ, παχύ και αφρώδες. Το γλυκό σερβίρεται κρύο, αφού έχει περάσει τουλάχιστον 2 ώρες μες στο ψυγείο. Μια άλλη παραλλαγή, εάν σας κάνει να νιώθετε πιο ασφαλής, θέλει την προετοιμασία της κρέμας με τα αυγά να τοποθετείται σε μπεν μαρί. Αυτό γίνεται κυρίως για να ψηθούν τα αυγά και να παραταθεί έτσι η συντήρηση τους.

Με τον καιρό, αντικαθιστώντας κάποια από τα συστατικά, κυρίως καφέ, προέκυψαν πολλές παραλλαγές όπως το tiramisu με σοκολάτα, φράουλα, αμαρέτο, berry, λεμόνι, ανανά, γιαούρτι, μπανάνα, βατόμουρο, καρύδα ακόμα και μπύρα.

 

Related Recipes