Spring rolls με γαρίδα

Spring rolls με γαρίδα

Μετά τα spring rolls λαχανικών ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα spring rolls με γαρίδα. Η γαρίδα είναι το μόνο διαφορετικό που έχουν αυτά τα δύο καθώς το υπόλοιπο της συνταγής παραμένει το ίδιο. Η προσθήκη της γαρίδας στη γέμιση μας δίνει μία διαφορετική οπτική. Η γεύση αλλάζει άρδην καθώς η γαρίδα έχει έντονα στοιχεία που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Καθάρισμα και διαχείριση της γαρίδας

Στη συγκεκριμένη συνταγή την γαρίδα την καθαρίζουμε τελείως από την καρκάσα της. Δεν χρειαζόμαστε ούτε το κεφάλι ούτε την ουρά της. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι και την πλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό. Στη συνέχεια την ψιλοκόβουμε και την σοτάρουμε όπως θα δείτε παρακάτω στη συνταγή. Οι γαρίδες δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί σκληραίνουν.

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το καρότο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, οι πιπεριές και το τζίντζερ. Εκτός από το τζίντζερ το οποίο το τρίβουμε τα υπόλοιπα τα κόβουμε εμινσέ και ζουλιέν.

Τα υγρά στοιχεία που πλαισιώνουν τα spring rolls γαρίδας είναι η σόγια, το ξύδι ρυζιού και το σησαμέλαιο. Δώστε προσοχή κατά την προσθήκη του σησαμέλαιου καθώς παραπάνω ποσότητα θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη γεύση της γέμισης.

Τα φύλλα για spring rolls μπορείτε είτε να τα αγοράσετε ή αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς. Τη συνταγή για χειροποίητο φύλλο spring roll μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Τα spring rolls με γαρίδα τα συνοδεύουμε με χειροποίητη γλυκόξινη sauce.

Related Recipes