Spring rolls λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα, μία κινέζικη πρόταση στο τραπέζι σας. Προτού ξεκινήσουμε την ανάλυση της συνταγής θα πρέπει να πούμε πως τα spring rolls λαχανικών είναι μία vegan επιλογή η οποία βέβαια μπορεί να εμπλουτιστεί με μία πληθώρα άλλων υλικών κάνοντάς το κάθε φορά διαφορετικό. Έτσι λοιπόν εκτός από τα spring rolls που σας παρουσιάζουμε σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε ακόμα με κοτόπουλο, με κιμά μοσχαρίσιο, με γαρίδα, κ.α.
Για να φτιάξουμε spring rolls ξεκινάμε πρώτα από το φύλλο. Εδώ έχουμε δύο επιλογές, μπορούμε είτε να τα αγοράσουμε είτε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Σε όλα τα κινέζικα super market μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμα φύλλα για spring roll. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε κατά τη διαχείριση των φύλλων είναι ότι, καθώς τα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να τα έχουμε σκεπασμένα με μία βρεγμένη πετσέτα γιατί ξεραίνονται πολύ εύκολα και μετά δεν τυλίγονται (σπάνε). Τώρα αν επιλέξετε την πιο χρονοβόρα λύση (να τα φτιάξετε μόνοι σας) μπορείτε να δείτε τη συνταγή και τον τρόπο παρασκευής χειροποίητου φύλλου για spring rolls, εδώ.
Για τη γέμιση θέλουμε λαχανικά. Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι καρότα, κρεμμύδια, πιπεριές και κινέζικο λάχανο. Τα κόβουμε εμινσέ και ζουλιέν και τα σοτάρουμε. Θα προσθέσουμε σόγια, σησαμέλαιο και ξύδι ρυζιού. Όταν χρησιμοποιούμε σόγια, είμαστε πολύ προσεκτικοί με το αλάτι καθώς η σόγια είναι πολύ αλμυρή.
Για να κλείσουμε καλά τη γέμιση καθώς την τυλίγουμε μέσα στο φύλλο, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ”κόλλα”. Η ”κόλλα” που θα δημιουργήσουμε αποτελείται από κορνφλάουρ και νερό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κρόκο αυγού.
Το ψήσιμο των spring rolls
Το ψήσιμο των spring rolls γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι στο τηγάνι ή στην φριτέζα και ο δεύτερος στο φούρνο. Επιλέξτε όποιον από τους δύο τρόπους θέλετε. Το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου το ίδιο. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί κατά το ψήσιμο, ένα τραγανό φύλλο.
Συνοδεύστε τα spring rolls με μία γλυκόξινη σάλτσα.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί