Οι quesadillas με κιμά μοσχαρίσιο είναι μια μεξικανική έμπνευση που συνδυάζει την κλασική quesadilla με την πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου κιμά. Πρόκειται για έναν δημοφιλή συνδυασμό που προσφέρει ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.
Η βάση της είναι οι τορτίγιες οι οποίες φτιάχνονται από αλεύρι ή καλαμπόκι και γεμίζονται εκτός από τη εκάστοτε γέμιση και με τυρί.
Το τυρί που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε quesadillas είναι το Monterey Jack. Θέλουμε τυριά που λιώνουν εύκολα. Άλλα τέτοια τυριά είναι το cheddar, η μοτσαρέλλα, το ένταμ και το γκούντα.
Για την γέμιση επιλέξαμε να βάλουμε κιμά μοσχαρίσιο. Θα μπορούσαμε να τις φτιάξουμε και με κομμάτια μοσχαριού ή κοτόπουλου. Για να φτιάξουμε τη γέμιση χρειαζόμαστε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι. Εκεί θα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Δεν χρησιμοποιούμε πολλά υγρά παρά μόνο λίγο νερό. Θέλουμε ο κιμάς να σιγομαγειρευτεί στα δικά του υγρά μαζί με τα μπαχαρικά που θα του προσθέσουμε. Τα μπαχαρικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη γεύση που θα δώσουμε. Συνήθως χρησιμοποιούμε κύμινο, πάπρικα γλυκιά, καυτερή, πιπέρι καγιέν, κ.α. Τα μπαχαρικά θα μας δώσουν μία πικάντικη γεύση.
Οι quesadillas είναι ένα παράδειγμα fusion κουζίνας, συνδυάζοντας την παραδοσιακή μεξικανική μαγειρική με διεθνή γεύση μέσω του μοσχαρίσιου κιμά, που δεν είναι συνηθισμένο στη μεξικανική κουζίνα, αλλά έχει γίνει δημοφιλές σε διεθνείς παραλλαγές.
Οι quesadillas με κιμά μοσχαρίσιο σερβίρονται συχνά με γκουακαμόλε, ξινή κρέμα, σάλτσα ντομάτας και φρέσκο κόλιανδρο.
Comments are closed.