Το Picadillo είναι ένα πικάντικο πιάτο που αποτελείται από κιμά μοσχαρίσιο, ντομάτες και κρεμμύδια. Αυτά βέβαια στη βασική του έκδοση. Στην Κούβα, οι μάγειρες προσθέτουν σταφίδες για γλυκύτητα και ελιές για την αλμύρα. Στις Φιλιππίνες, βλέπουμε να προστίθενται συχνά πατάτες στο πιάτο. Η μεξικάνικη έκδοση περιλαμβάνει επιπλέον χυμό λεμονιού, μέλι ή πιπεριές τσίλι.
Είναι δημοφιλές σε όλη τη Λατινική Αμερική και την Ισπανία. Στις Φιλιππίνες, είναι γνωστό ως τζίνινγκ. Το πιάτο σερβίρεται συνήθως από τη μία πλευρά με ρύζι πιλάφι και από την άλλη με τον μαγειρεμένο κιμά. Σερβίρεται επίσης με τορτίγιες, αν και χρησιμοποιείται εξίσου συχνά ως γέμιση για πολλά περιτυλίγματα και τάκος.
Το όνομα του πιάτου προέρχεται από την ισπανική λέξη picar, που σημαίνει ψιλοκομμένο ή κιμά. Αναφέρεται βέβαια στο βασικό συστατικό του picadillo, τον μοσχαρίσιο κιμά.
Comments are closed.