Open sandwitches με προσούτο και flakes παρμεζάνας

Open sandwitches με προσούτο και flakes παρμεζάνας

Open sandwitches με προσούτο και flakes παρμεζάνας είναι η γευστική πρόταση μας για σήμερα.

Θα τα τοποθετήσουμε στην κατηγορία σνακ αλλά παράλληλα μπορούν να σταθούν εύκολα και σε έναν πρωινό μπουφέ ή σαν κρύο ορεκτικό σε ένα brunch.

Ο συνδυασμός γεύσεων είναι γνώριμος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το προσούτο με την ρόκα και την παρμεζάνα ”παντρεύονται” τέλεια μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν σε αυτά τα τρία γνώριμα υλικά προσθέτουμε ένα spread δύο υλικών δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία γλυκόξινη σπιρτάδα. Το sweet chili μαζί με την κρέμα τυριού μας εκπληρώνουν αυτή την επιθυμία.

Με τον όρο open sandwitches αναφερόμαστε σε ένα τύπο σάντουιτς όπου περιλαμβάνει ένα είδος ψωμιού μόνο ως βάση. Τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο ψωμί ποικίλουν. Το ψωμί μπορεί να είναι είτε μαύρο είτε άσπρο. Επίσης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τύπος ψωμιού, για παράδειγμα χωριάτικο, με προζύμι, πολυτελείας, κ.α. Συνήθως ένα open sandwitches έχει μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με ένα καναπεδάκι. Με λίγα λόγια δεν μπορεί να είναι μια μπουκιά.

Το ψωμί μπορούμε είτε να το φρυγανίσουμε είτε όχι. Την ρόκα την τοποθετούμε πρώτη προσέχοντας να είναι στεγνή. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φύλλα προσούτο. Προσπαθούμε να τα τοποθετήσουμε όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρα πάνω στο ψωμί. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε ύψος. Για το τέλος αφήνουμε τα flakes παρμεζάνας τα οποία τα τοποθετούμε πάνω στο προσούτο.

Τα open sandwitches με προσούτο και flakes παρμεζάνας ολοκληρώνονται γαρνίροντάς τα με κρέμα βαλσάμικο.

Related Recipes