Mojo Roast Pork (μαριναρισμένο χοιρινό)

Mojo Roast Pork (μαριναρισμένο χοιρινό)

Το Mojo Roast Pork (μαριναρισμένο χοιρινό) είναι ένα φαγητό από την Κούβα. Είναι μία εύκολη συνταγή και ένα εντυπωσιακό γεύμα. Το κατατάσσουμε όμως στις μέτριας δυσκολίας συνταγές καθώς θέλει αρκετές ώρες ψήσιμο.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα της μεθόδου slow cooking. Το κρέας αποκτά μία άλλη υφή καθώς το εσωτερικό του παραμένει υγρό. Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο slow cooking μπορείτε να δείτε εδώ.

Αν πάλι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να το βάλετε σε ένα ταψί ή στη γάστρα και να το ψήσετε για 2 ώρες στους 180°C.

Τι σημαίνει mojo;

Το mojo σε μία κουβανέζικη συνταγή σημαίνει ό,τι μαρινάρεται σε σκόρδο, ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή. Το πορτοκάλι είναι η πιο κοινή γεύση εσπεριδοειδών που χρησιμοποιείται στο Mojo.

Στην Κούβα χρησιμοποιούνται ξινά πορτοκάλια τα οποία δεν είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Έτσι αναμιγνύουμε χυμό πορτοκαλιού με χυμό lime παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο το όξινο στοιχείο που χρειαζόμαστε.

Το Mojo Roast Pork (μαριναρισμένο χοιρινό) είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή του διάσημου σάντουιτς cubanos.  Τα σάντουιτς cubanos δημιουργήθηκαν από τα κομμάτια χοιρινού που περίσσευαν από το μεσημεριανό τραπέζι.

Παρακάτω στη συνταγή δείχνουμε ότι το χοιρινό το τυλίγουμε πρώτα με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Μπορείτε αν θέλετε να το τυλίξετε μόνο με λαδόκολλα και στη συνέχεια να το ψήσετε σε γάστρα.

Related Recipes