To Godhambara Roti είναι ένα είδος επίπεδου τραγανού ψωμιού από τη Σρι Λάνκα. Είναι παρόμοιο με το Roti Canai της Μαλαισίας και το paratha της Ινδίας.
Είναι βασικό συστατικό του εθνικού πιάτου της Σρι Λάνκα ”Chicken Kottu Roti”.
Η συγκεκριμένη ζύμη έχει μία ιδιαιτερότητα. Τα μπαλακιά της ζύμης σκεπάζονται με ηλιέλαιο και ξεκουράζονται για 4 ώρες. Το ηλιέλαιο αλλάζει την υφή της ζύμης δίνοντάς της μία ελαστικότητα.
Στη συνέχεια τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί