Fluid gel παντζάρι

Fluid gel παντζάρι

Στα πλαίσια της μάθησης σύγχρονων τεχνικών, μετά από τις πέρλες παντζαριού σας παρουσιάζουμε το Fluid gel παντζάρι!!!

Το Fluid gel παντζάρι στην ουσία είναι ένα υγρό στοιχείο το οποίο αρχικά ζεσταίνεται. Στη συνέχεια, του προστίθεται άγαρ άγαρ και μετά φύλλα ζελατίνης. Το μείγμα θα πρέπει να μπει στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα το χτυπήσουμε στο μούλτι με σκοπό να αφρατέψει. Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μετά το αφράτεμα κρατάει τη δομή του χωρίς να παγώνει στο ψυγείο.

Η χρήση του γίνεται συνήθως με ένα squeeze μπουκάλι ή ”μπιμπερό” όπως αλλιώς το λέμε.

Εκτός από παντζάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε υγρό στοιχείο.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η προσθήκη του άγαρ άγαρ στο υγρό στοιχείο. Το άγαρ άγαρ θα πρέπει να ανακατευτεί όσο το υγρό είναι ζεστό.

Όσον αφορά τα φύλλα ζελατίνης να σας θυμίσουμε λίγο τον τρόπο χρήσης τους. Αρχικά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε εκεί για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Αφότου μαλακώσουν τα στύβουμε με το χέρι να φύγουν τα επιπλέον νερά που κρατάνε και τα προσθέτουμε μέσα στο ζεστό υγρό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος.

Related Recipes