Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα έχει ιστορικό ενδιαφέρον. Θα ταξιδέψουμε πίσω στον 20° αιώνα, στην Ιταλία και στο Fettuccine Alfredo!!
Το πιάτο πήρε το όνομά του από τον Alfredo di Lelio. Ο Alfredo di Lelio το 1892, ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα εστιατόριο το οποίο διοικούσε η μητέρα του. Την πρώτη δεκαετία του 1900, ο Alfredo di Lelio γίνεται πατέρας. Σε μια προσπάθεια του λοιπόν να δελεάσει τη σύζυγό του Ines, να φάει κάτι καθώς βρισκόταν σε κατάσταση λοχίας, ανακατεύει τα fettuccine μαζί μπόλικο βούτυρο και παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα που προέκυπτε ήταν ένα γευστικό, με κρεμώδες υφή πιάτο.
Ο Alfredo άνοιξε το δικό του εστιατόριο το 1914 στο κέντρο της Ρώμης και το ονόμασε ”Alfredo”. Η φήμη του εξαπλώθηκε πρώτα στη Ρώμη και μετά σε άλλες χώρες.
Η ιδιαιτερότητα που είχε αυτό το πιάτο ήταν ότι ολοκληρώνονταν μπροστά στον πελάτη. Η τελετουργία ξεκίναγε με το βούτυρο το οποίο ανακατευόταν μαζί με τα Fettuccine και την παρμεζάνα. Καθώς ανακατεύονταν, το τυρί έλιωνε και ”μαστίχωνε”. Ο σερβιτόρος σήκωνε ψηλά τα ζυμαρικά και τα σέρβιρε στον πελάτη.
Το Fettuccine Alfredo έγινε πολύ δημοφιλές πιάτο στους Αμερικανούς, με τον συγγραφέα George Rector να περιγράφει με λεπτομέρειες την τελετή προετοιμασίας.
Στην Ιταλία το συναντάμε με το όνομα Fettuccine al burro. Πλέον το βρίσκουμε και με αρκετές παραλλαγές σε σχέση με την αρχική συνταγή όπως με προσθήκη κοτόπουλου ή μπρόκολου. Επίσης κάποιες συνταγές μπορεί να περιέχουν σκόρδο ή μανιτάρια.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί