Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι, Fajitas με μοσχάρι!!
Είναι ένα πιάτο άρτια συνδεδεμένο με την μεξικάνικη κουζίνα. Επιλέξαμε να το φτιάξουμε με μοσχάρι καθώς αυτό είναι και το παραδοσιακό υλικό για την παρασκευή fajitas. Εκτός από μοσχάρι, συναντάμε και fajitas με κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες και τώρα τελευταία με λαχανικά.
Λίγα λόγια για το fajitas
Το fajitas προέρχεται από την ισπανική λέξη faja που σημαίνει ζώνη.
Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το πιάτο, τα fajitas προέρχονταν από αυτό που πιστεύονταν ότι ήταν ανεπιθύμητο μέρος της αγελάδας, το διάφραγμα.
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του fajitas μπορείτε να δείτε εδώ
Πως όμως επιλέχθηκε το διάφραγμα;
Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και στις αρχές του 1940, Μεξικανοί εργάτες ζούσαν στο Δυτικό Τέξας κατά μήκος του Ρίο Γκράντε και εργάζονταν σε ράντσα. Η ανταμοιβή για την εργασία που πρόσφεραν εκτός από κάποια χρήματα, ήταν και το κρέας. Τους πρόσφεραν κρέας ως μερική πληρωμή για τις υπηρεσίες τους. Όπως καταλαβαίνουμε τα μέρη του ζώου που τους έδιναν, ήταν τα λιγότερο επιθυμητά. Αυτά ήταν το κεφάλι, τα εντόσθια και το διάφραγμα.
Οι εργάτες έμαθαν να χρησιμοποιούν το σκληρό κομμάτι, κάνοντάς το βρώσιμο. Αρχικά το μαρινάριζαν και στη συνέχεια το έψηναν και το σέρβιραν με τορτίγιες.
Τα fajitas εκτός από τορτίγιες, συνοδεύονται ακόμα με σαλάτα από ντομάτα κομμένη καρεδάκι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σάλτσα γιαουρτιού. Τη μεξικάνικη σάλτσα που χρησιμοποιούμε κατά την παρασκευή του φαγητού, μπορούμε αν θέλουμε να μην την προσθέσουμε μέσα στο τηγάνι και να την σερβίρουμε ξεχωριστά.
Comments are closed.