Cuban sandwich

Cuban sandwich

Το Cuban sandwich είναι ένα φαγητό που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19° αιώνα.

Η προέλευσή του ταλαντεύεται καθώς εκείνη την εποχή οι Κουβανοί ταξίδευαν συχνά στη Φλόριντα είτε για δουλειά είτε για επίσκεψη σε συγγενικά τους πρόσωπα. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πότε και που πρωτοδημιουργήθηκε αυτό το σάντουιτς αλλά το σίγουρο είναι πως τελειοποιήθηκε σε δύο πόλεις, στο Μαιάμι και στη Τάμπα. Και οι δύο αυτές περιοχές ανήκουν στην πολιτεία της Φλόριντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Cuban sandwich μπορείτε να δείτε εδώ

Λίγα λόγια για τα υλικά του σάντουιτς

Το Cuban sandwich αποτελείται από το κουβανέζικο ψωμάκι το οποίο ελαφρώς γλυκίζει. Το ζαμπόν μπορεί να αντικατασταθεί από καπνιστό χοιρινό ενώ τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν και κοτόπουλο.

Το mojo pork είναι αρχικά, ένα μαριναρισμένο χοιρινό που στη συνέχεια ψήνεται. Το συγκεκριμένο κρέας μπαίνει στο σάντουιτς τριμμένο. Αυτό συμβαίνει γιατί το cuban σάντουιτς φτιάχνεται με τα περισσεύματα του χοιρινού της προηγούμενης μέρας.

Τη συνταγή για το mojo pork μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εκτός λοιπόν από το mojo pork και το κουβανέζικο ψωμάκι, ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του σάντουιτς είναι το σχήμα του.

Πως επιτυγχάνεται αυτό;

Καθώς έχουμε γεμίσει το ψωμάκι με τα υλικά, το βάζουμε στο τηγάνι με βούτυρο. Εκεί, τοποθετούμε από πάνω ένα βαρύ αντικείμενο με σκοπό το σάντουιτς να πάρει ένα πλατύ σχήμα.

Το Cuban sandwich είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!!

Σχετικές Συνταγές