Τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε όλο και πιο συχνά τα Croque madame (Κροκ Μαντάμ) σε μενού πρωινών καταλόγων, εστιατορίων αλλά και ξενοδοχείων. Όπως ίσως να γνωρίζετε για να φτιάξουμε Croque madame (Κροκ Μαντάμ) θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε Croque Monsieur. Η διαδικασία παρασκευής και των δύο συνταγών είναι ακριβώς η ίδια. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην προσθήκη ενός αυγού μάτι ώστε να έχουμε το Croque madame.
Θα παρατηρήσουμε σε διάφορες συνταγές για Croque madame ότι συνήθως φτιάχνεται με χοιρινό καπνιστό. Εμείς σήμερα θα το δούμε με καπνιστή γαλοπούλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης και κάποιες άλλες παραλλαγές όπως κάποιο άλλο είδος τυριού ή κάποιο άλλο είδος ψωμιού.
Για να φτιάξουμε Croque madame θα πρέπει να συντονίσουμε τις δουλειές μας. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε μία μπεσαμέλ. Αφότου την παρασκευάσουμε την κρατάμε σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε φτιάχνοντας τα ψωμάκια. Τα ψωμάκια μπορείτε να τα περάσετε από το τηγάνι με λίγο βούτυρο κλαριφιέ ή να τα φρυγανίσετε ελαφρώς στο φούρνο. Στο τηγάνι θα γίνουν πολύ πιο γευστικά!! Αν δεν έχετε βούτυρο κλαριφιέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατόφιο το βούτυρο γάλακτος αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας καεί.
Όταν ολοκληρώσετε όλες τις διαδικασίες και στρώσετε πάνω από τα ψωμάκια την μπεσαμέλ, μπορείτε προτού τα βάλετε στο φούρνο να γκρατιναριστούν, να πασπαλίσετε και λίγο τυρί της αρεσκείας σας όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, κ.α.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί