Τα cloud eggs, γνωστά και ως «φωλιές αυγών», είναι ένας οπτικά εντυπωσιακός και δημιουργικός τρόπος προετοιμασίας αυγών. Περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό των κρόκων από τα ασπράδια και στη συνέχεια χτυπώντας τα ασπράδια σε μαρέγκα έως ότου να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Μετά τη μαρέγκα έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να ψήσουμε πρώτα την μαρέγκα στο φούρνο και στη συνέχεια να προσθέσουμε τον κρόκο ενώ η δεύτερη είναι να τα βάλουμε και τα δύο μαζί στο φούρνο. Με την πρώτη επιλογή πετυχαίνουμε έναν πιο ρευστό κρόκο ενώ με την δεύτερη έχουμε έναν σφιχτό κρόκο.
Τα cloud eggs κέρδισαν δημοτικότητα λόγω της μοναδικής τους εμφάνισης και της ευκολίας προετοιμασίας τους. Μοιάζουν με αφράτα σύννεφα με έναν λαμπερό κίτρινο «ήλιο» (τον κρόκο) στο κέντρο.
Για να έχουμε μία πετυχημένη φωλιά αυγού θα πρέπει να χτυπήσουμε τα ασπράδια ενσωματώνοντας αέρα στη δομή και σχηματίζοντας άκαμπτες κορυφές.
Αφότου ψήσουμε τα cloud eggs, τα ασπράδια θα είναι αέρινα και ελαφριά, ενώ ο κρόκος θα παραμείνει απαλός και κρεμώδης.
Τα cloud eggs συνήθως τα σερβίρουμε ως μέρος ενός μενού πρωινού ή brunch.Τα ασπράδια αυγών μπορούν να αρωματιστούν με μπαχαρικά, βότανα, τριμμένο τυρί και πολλά ακόμη υλικά. Τα υλικά μπορούμε να τα προσθέσουμε είτε κατά την ολοκλήρωση της μαρέγκας είτε από την αρχή κατά το χτύπημα.
Comments are closed.