Chimichurri (τσιμιτσούρι)

Chimichurri (τσιμιτσούρι)

Chimichurri (τσιμιτσούρι), το αρωματικό μείγμα που συνοδεύει κρέατα στη σχάρα και όχι μόνο. Το Chimichurri (τσιμιτσούρι) είναι μία πράσινη σάλτσα αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από μαϊντανό. Τα υλικά της ποικίλουν ανάλογα τα γούστα του καθενός. Παρόλο που αποτελείται από κάποια βασικά υλικά μπορεί να προστεθούν στο μείγμα και άλλα υλικά. Επίσης μπορούν να τροποποιηθούν τα βασικά υλικά της συνταγής όσον αφορά τις ποσότητες. Για παράδειγμα η ποσότητα του σκόρδου μπορεί να αλλάξει ανάλογα το προσωπικό σας γούστο.

Σημαντικό ρόλο στη σάλτσα Chimichurri (τσιμιτσούρι) παίζει το ελαιόλαδο. Χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο χωρίς μεγάλες οξύτητες.

Το Chimichurri εκτός από σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα σε κρέας και ως αρωματικό μείγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος. Έχει πολλά κοινά με την Ιταλική γκρεμολάτα καθώς και σε αυτή το βασικό συστατικό είναι ο μαϊντανός, ενώ περιέχει και αυτή σκόρδο και ελαιόλαδο. Η διαφορά τους είναι το τσίλι και στο όξινο στοιχείο. Το Chimichurri περιέχει ξύδι από κόκκινο κρασί σε αντίθεση με τη γκρεμολάτα η οποία δεν περιέχει κάποιο όξινο στοιχείο παρά μόνο ξύσμα λεμονιού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και όχι μόνο, του Chimichurri (τσιμιτσούρι) μπορείτε να δείτε εδώ.

Η σάλτσα Chimichurri στην Αργεντινή συνοδεύει το churrasco. Eκτός από κρέας μοσχαρίσιο μπορεί να συνοδεύσει χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι και πάπια.

Related Recipes