Cheeseburger

Cheeseburger

Το Cheeseburger είναι η εξέλιξη του χάμπουργκερ!! Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το cheeseburger έχει μια φέτα τυρί που προστίθεται πάνω από το μπιφτέκι. Βέβαια με την πάροδο των χρόνων πολλά είναι τα υλικά που είτε προστέθηκαν είτε αφαιρέθηκαν. Το τυρί που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ήταν το αμερικάνικο. Αυτό αρκετές φορές άλλαξε και τη θέση του πήρε το τσένταρ. Το έχουμε συναντήσει και με μπλε τυρί.

Το αμερικάνικο τυρί είναι πιο μαλακό σε σχέση με το τσένταρ

Η ιστορία του cheeseburger είναι κάπως περίπλοκη. Η προσθήκη τυριού στα χάμπουργκερ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Υπάρχουν πολυάριθμοι ισχυρισμοί για το ποιος εφηύρε το πρώτο cheeseburger.

Η πιο δημοφιλής θεωρία λέει ότι εφευρέθηκε από έναν 16χρονο μάγειρα ονόματι Lionel Clark Sternberger σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται The Rite Spot στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι επινόησαν το cheeseburger, όπως το Kaelin’s Restaurant από το Λούισβιλ του Κεντάκι, λέγοντας ότι το έφτιαξαν για πρώτη φορά το 1934. Ωστόσο, το σήμα κατατεθέν για το όνομα δόθηκε στον Louis Ballast του Humpty Dumpty Drive-In στο Ντένβερ του Κολοράντο το 1935.

Εκτός από το μπιφτέκι και το τυρί στο cheeseburger προστίθενται αγγουράκια τουρσί, κρεμμύδια, ντομάτα και τραγανά φύλλα μαρουλιού.

Οι σάλτσες που το συνοδεύουν δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από το κέτσαπ και τη μαγιονέζα.

Τα ψωμάκια μπορούμε είτε να τα αγοράσουμε από το εμπόριο είτε να τα φτιάξουμε μόνη μας. Δείτε εδώ τη συνταγή για ψωμάκια burger.

Σχετικές Συνταγές