Carrubbedde

Carrubbedde

Με μια ιδιαίτερη γεύση το Carrubbedde έρχεται να μας δείξει πως με λίγα υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα γευστικότατο φαγητό.

Οι αναμνήσεις που μου έρχονται από το ταξίδι μου στη Σικελία είναι πολλές, αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η χρήση της αντζούγιας σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Μπορεί να φαίνομαι λίγο υπερβολικός αλλά θα σας πω ότι είδα να την χρησιμοποιούν ακόμα και στον κοκκινιστό μοσχαρίσιο κιμά που προοριζόταν για μακαρόνια.

Μέσα στις τόσες πολλές συνταγές που είδα και γεύτηκα το Carrubbedde μου τράβηξε την προσοχή. Η γεύση του όπως προ είπα είναι ιδιαίτερη. Ο συνδυασμός, το ίδιο. Παρόλα αυτά πιστεύω πως αν κάποιος το δοκιμάσει ή θα το αγαπήσει ή δεν θα θέλει να ξαναδοκιμάσει ποτέ.

Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε τυρί το οποίο θα το κόψουμε σε λεπτές φέτες και σε σχήμα σπιρτόκουτου. Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μοτσαρέλλα. Οι Ιταλοί το φτιάχνουν και με ένα άλλο τυρί που ονομάζεται “τούμα”. Θα βάλουμε πάνω στο τυρί ένα φιλέτο αντζούγιας και στη συνέχεια θα το καπακώσουμε με άλλο ένα κομμάτι τυρί. Θα το πιέσουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα το πανάρουμε με σειρά από αλεύρι, αυγό και γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά). Αφότου τα πανάρουμε θα τα βάλουμε στο ψυγείο να σφίξουν και μετά θα τα τηγανίσουμε. Μπορούμε να τα διπλοπανάρουμε για καλύτερη κρούστα και πιο σωστό αποτέλεσμα.

Related Recipes