Το Butifarra είναι το βασικό περουβιανό σάντουιτς το οποίο και αποτελεί μέρος της περουβιανής κουλτούρας. Συνήθως σερβίρετε σε πάρτι γενεθλίων, σε κυλικεία σχολείων και σε sangucherías.
Ο θρύλος λέει ότι τα σάντουιτς butifarra πουλήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών στην πρώιμη Δημοκρατική Λίμα.
Στα καταλανικά “butifarra” είναι το όνομα ενός ισπανικού λουκάνικου. Το Περού ήταν μία Ισπανική αποικία, έτσι κατά την πάροδο των χρόνων το συγκεκριμένο φαγητό έγινε μέρος του πολιτισμού.
Τώρα είναι το όνομα του περουβιανού σάντουιτς το οποίο αποτελείται από φέτες αλμυρού jamon del país, περουβιανό μπαχαρικό και το υπέροχο γλυκό κρεμμύδι που ονομάζεται salsa criolla.
Το Jamón del pais είναι το βασικό συστατικό σε αυτό το σάντουιτς, φτιαγμένο από βραστό χοιρινό, σκόρδο, λάδι και πιπεριές Aji Amarillo.
Στο Περού συνδυάζουν αυτό το σάντουιτς με το εθνικό ποτό τους, το pisco.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί