Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μια γλυκόξινη προσθήκη σε ένα burger που προσθέτει βάθος γεύσης και υφής. Συνήθως παρασκευάζονται από κρεμμύδια που ψήνονται σε χαμηλή φωτιά έως ότου βγάλουν τα σάκχαρά τους και καραμελώσουν φυσιολογικά. Υπάρχει άλλος ένας τρόπος στον οποίο προσθέτουμε ζάχαρη και βαλσάμικο ξίδι και τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και να αποκτήσουν την χαρακτηριστική τους γλυκόπικρη γεύση.

Τα κρεμμύδια όταν καραμελώσουν ταιριάζουν υπέροχα σε burger καθώς η γεύση τους ισορροπεί το αλμυρό του μπιφτεκιού και του τυριού.

Το μείγμα του κιμά είναι πολύ απλό. Προσθέτουμε μόνο αλάτι και πιπέρι. Θέλουμε να νιώθουμε στο στόμα καθώς το γευόμαστε, μία έντονη γεύση κρέατος. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά μόνο μία φορά από την μηχανή. Τον πλάθουμε και τον ψήνουμε στο τηγάνι προσέχοντας να μην παραψηθεί. Θέλουμε να κρατήσει τα υγρά στο εσωτερικό του. Καθώς ψήνουμε το μπιφτέκι βάζουμε το τσένταρ από πάνω ώστε να λιώσει και να γίνει ένα σώμα με το μπιφτέκι.

Το ψωμάκι μπορείτε να το φτιάξετε ή να το πάρετε έτοιμο. Δείτε μία συνταγή για ψωμάκι burger εδώ ή για ψωμάκι brioche εδώ

Το burger με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μία καλή λύση για ένα γρήγορο φαγητό!!

Related Recipes