Buddha bowls με ποικιλία από φακές και πατάτες Περού

Buddha bowls με ποικιλία από φακές και πατάτες Περού

Ένα σούπερ θρεπτικό γεύμα σας προτείνουμε σήμερα και αυτό είναι το Buddha bowls με ποικιλία από φακές και πατάτες Περού. Άκρως υγιεινό γεύμα με μία επιλογή από μαύρες, πράσινες, κόκκινες και κίτρινες φακές, πατάτες Περού και παντζάρι.

Για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο μαγειρέματος του κάθε υλικού. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε να βράσουμε ξεχωριστά όλα τα υλικά μας. Ξεκινάμε από αυτό που θα μας πάρει την περισσότερη ώρα και δεν είναι άλλο από τα παντζάρια. Κόβουμε από τα παντζάρια το στέλεχος αφήνοντας μόνο τον βολβό. Πλένουμε καλά τους βολβούς ώστε να φύγουν τα χώματα που μπορεί να υπάρχουν και τους βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό από τη βρύση. Αφήνουμε να βράσουν φροντίζοντας να σκεπάζονται πάντα με νερό. Προσοχή δεν καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους διότι κατά τον βρασμό θα χάσουν το χρώμα τους.

Ακριβώς την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις πατάτες Περού. Εδώ θέλουμε να πάρουμε το εντυπωσιακό μοβ χρώμα τους οπότε και αυτές θα βράσουν με τη φλούδα τους και μετά το βράσιμο θα καθαριστούν και θα κοπούν.

Πάμε τώρα στις φακές όπου το κάθε είδος και εδώ θα βράσει χωριστά. Οι λόγοι είναι δύο! Ο πρώτος έχει να κάνει με το χρόνο βρασμού της κάθε φακής. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το αισθητικό κομμάτι καθώς θέλουμε να τις τοποθετήσουμε χωριστά το κάθε είδος.

Επιλέξαμε ένα dressing εσπεριδοειδών που ταιριάζει υπέροχα με όλα τα είδη φακής και μία δροσερή σάλτσας καρύδας ώστε να συνοδεύσει τις πατάτες και τα παντζάρια.

Το Buddha bowls με ποικιλία από φακές και πατάτες Περού θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές