Bouchée à la Reine (μπουσέ α λα Ρεν)

Bouchée à la Reine (μπουσέ α λα Ρεν)

Την ύπαρξη του Bouchée à la Reine (μπουσέ α λα Ρεν) την οφείλουμε στην βασίλισσα της Γαλλίας και σύζυγο του Λουδοβίκου XV, Marie Leczinska (1703-1768).

Η βασίλισσα ήταν μία ευσεβής γυναίκα και αφοσιωμένη μητέρα. Με τον Λουδοβίκο XV έκαναν 10 παιδιά. Οι αλλεπάλληλες μητρότητες την έκαναν να δείχνει γερασμένη με αποτέλεσμα ο σύζυγός της να έχει ερωμένες.

Η βασίλισσα για να μπορέσει να ξυπνήσει την θέρμη του άπιστου συζύγου της διέταξε τον chef Nicolas Stohrer να δημιουργήσει ένα πιάτο γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του Bouchée à la Reine.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του Bouchée à la Reine μπορείτε να δείτε εδώ.

Πίσω στα δικά μας τώρα και ας πούμε μερικά πράγματα για το μπουσέ. Το μπουσέ στην ουσία είναι ένα βολοβάν μικρότερου μεγέθους. Μπουσέ στα γαλλικά σημαίνει μπουκιά. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε εδώ είναι το μέγεθος μιας μπουκιάς. Με ένα δάγκωμα να μπορεί να καταναλωθεί.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Αφού ψήσετε τα μπουσέ, αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια πιέστε τα στο κέντρο ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.

Ο ζωμός που θα προκύψει από το κοτόπουλο που θα βράσουμε θα μας χρειαστεί ώστε να φτιάξουμε στη συνέχεια τη σάλτσα.

Αν επιλέξετε να τα δώσετε ως πρώτο πιάτο μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κοτόπουλο με σάλτσα στο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές