Χτένια σε πουρέ κουνουπιδιού με ζωμό από σπανάκι

Χτένια σε πουρέ κουνουπιδιού με ζωμό από σπανάκι

Εμείς εδώ στο cookfood, δεν τρομάζουμε στο να προτείνουμε περίεργους γευστικούς συνδιασμούς, οπότε, για σήμερα ετοιμάσαμε χτένια σε πουρέ κουνουπιδιού με ζωμό από σπανάκι και γλάσο πορτοκαλιού. Ένα πιάτο που συνδυάζει τη λεπτή γεύση από το χτένι, με τον κρεμώδη πουρέ από κουνουπίδι και το umami από έναν supercomfort ζωμό από σπανάκι. Και επειδή, όπως γνωρίζετε, μας αρέσουν οι αντιθέσεις, όλο αυτό το δένουμε με ένα υπέροχο τζελ από φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι. Εάν, πάλι, δεν θέλετε να ρισκάρετε γευστικά, το τζελ πορτοκαλιού, μπορείτε να το αποφύγετε. Το πιάτο, είναι υπέροχο και χωρίς αυτό.

Το τραπέζι τις πρωτοχρονιάς πλησιάζει και εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, μπορείτε να κάνετε αυτή την συνταγή. Μπορεί, να χρειάζεται λίγο προετοιμασία παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Τα βασικά συστατικά του πιάτου είναι τα χτένια (μεγάλου μεγέθους, θα ήταν προτιμότερο. Δείτε εδώ οδηγίες για την καλύτερη επιλογή σε αυτά), το κουνουπίδι, το σπανάκι και το αγάρ-αγάρ. Όλα τα υπόλοιπα, είναι υλικά που όλοι, λίγο-πολύ, τα έχουμε σπίτι.

Για γαρνίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και flakes από κουνουπίδι, καθώς και baby γαρίδες. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα χτένια σε πουρέ κουνουπιδιού με ζωμό από σπανάκι!

Σχετικές Συνταγές