Φρέσκια ζύμη ζυμαρικών με μαϊντανό επιχειρούμε να φτιάξουμε σήμερα και το αποτέλεσμα που προκύπτει πραγματικά μας εντυπωσιάζει!!
Η ζύμη που επιλέγουμε να φτιάξουμε είναι η βασική. Περιέχει αλεύρι, αυγά και αλάτι. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι εξίσου απλή. Αρχικά βάζουμε το αλεύρι σε μία μπασίνα και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Στη συνέχεια κάνουμε μία λακκουβίτσα και εκεί προσθέτουμε τα αυγά. Τα αυγά είναι καλύτερα να προστεθούν χτυπημένα καθώς ενσωματώνονται ευκολότερα με το αλεύρι. Στη συνέχεια ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεκινάμε το ζύμωμα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα χέρια.
Τον μαϊντανό τον προσθέτουμε στη ζύμη αφότου την ανοίξουμε στη μηχανή των ζυμαρικών. Χωρίζουμε σε δύο μέρη τη ζύμη και στη συνέχεια ανοίγουμε πρώτα το ένα και μετά το άλλο. Δώστε προσοχή καθώς όσο ανοίγετε το ένα ζυμάρι, το άλλο θα πρέπει να είναι σκεπασμένο με μία βρεγμένη πετσέτα ώστε να μην ξεραθεί. Αφότου ανοίξουμε και τα δύο ζυμάρια τοποθετούμε στο ένα φυλλαράκια μαϊντανού σε όλο το μήκος της ζύμης. Στη συνέχεια καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και ξαναπερνάμε τη ζύμη από τη μηχανή φρέσκων ζυμαρικών έως ότου να κολλήσουν τα δύο φύλλα.
Η φρέσκια ζύμη ζυμαρικών με μαϊντανό είναι η κατάλληλη για να φτιάξουμε ραβιόλια και τορτελίνια.






Comments are closed.