Φακόρυζο

Φακόρυζο

Φακόρυζο είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Βέβαια θα το προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά καθώς θα το παρουσιάσουμε ως σούπα και όχι ως ένα στεγνό φαγητό.

Στο σημερινό μας φαγητό το υλικό που κυριαρχεί είναι οι φακές. Το ρύζι έρχεται και δένει γλυκά με τις φακές όπου και τις βοηθάει να χυλώσουν δίνοντας έτσι ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι το γλασέ. Προτού το χρησιμοποιήσουμε το καθαρίζουμε και το πλένουμε ώστε να απομακρυνθούν τα ξένα σώματα που ενδέχεται να υπάρχουν.

Τις φακές τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε όπως ακριβώς κάνουμε και στο ρύζι. Στη συνέχεια η διαχείριση του φαγητού είναι παρόμοια με αυτή που κάνουμε στις απλές φακές σούπα.

Ο συνδυασμός φακών και ρυζιού προσφέρει πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες, παρόμοιες με αυτές του κρέατος. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά.

Η διαδικασία μαγειρέματος για το φακόρυζο όπως προείπαμε είναι παρόμοια με αυτή των απλών φακών σούπας. Αρχικά βάζουμε τις φακές σε κρύο νερό και περιμένουμε να πάρουν μία βράση. Αφαιρούμε το πρώτο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε νέο μαζί με το δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι. Προς την ολοκλήρωση του φαγητού προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και το ρύζι αφήνοντας να βράσει και να χυλώσει το φαγητό. Το ελαιόλαδο βάζοντάς το στην αρχή του φαγητού, το βοηθά να χυλώσει πιο εύκολα.

Related Recipes