Τυρόπιτα με ζύμη κουρού

Τυρόπιτα με ζύμη κουρού

Τυρόπιτα με ζύμη κουρού είναι η πρότασή μας για σήμερα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!

Ανεβάζουμε λίγο τον πήχη δυσκολίας και σας προτείνουμε ένα χειροποίητο ζυμάρι κουρού το οποίο θα το λατρέψετε. Βέβαια πάντα υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή της έτοιμης ζύμης για αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο να φτιάξουν χειροποίητο ζυμάρι.

Προσπαθώντας να σας πείσουμε να το επιχειρήσετε, θα σας πούμε πως είναι μία εύκολη διαδικασία, καθόλου χρονοβόρα και με ένα αποτέλεσμα εγγυημένο. Καθώς παρατηρούμε παρακάτω στη συνταγή, βλέπουμε πως η διαδικασία παρασκευής της ζύμης είναι απλή. Χρειαζόμαστε μόνο ένα μίξερ και μία ζυγαριά ώστε να ζυγίσουμε σωστά τα υλικά.

Αφότου ετοιμάσουμε τη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη γέμιση της πίτας. Επιλέξαμε να φτιάξουμε τυρόπιτα και πρωταγωνιστής δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο η φέτα. Επιλέγουμε φέτα της αρεσκείας μας και την τρίβουμε ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα και γρηγορότερα με τη μπεσαμέλ.

Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε βούτυρο, αλεύρι, γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ξεκινάμε πρώτα λιώνοντας το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δημιουργώντας ένα ρου. Προσθέτουμε το γάλα και καρυκεύουμε στο τέλος.

Η τυρόπιτα με ζύμη κουρού ταιριάζει σε κάθε περίσταση είτε είναι για κάποιο γιορτινό τραπέζι είτε για καθημερινή βάση.

Σχετικές Συνταγές