Τουρλού λαχανικών με σαλάμι πεπερόνι

Τουρλού λαχανικών με σαλάμι πεπερόνι

Μία παρόμοια έκδοση του μπριάμ είναι το τουρλού λαχανικών με σαλάμι πεπερόνι!! Η διαφορά στο σημερινό μας φαγητό είναι η προσθήκη των μανιταριών και του πεπερόνι. Επίσης σε αυτό το φαγητό δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου μελιτζάνα.

Δείτε εδώ μία συνταγή για μπριάμ με μους φέτας.

Το καινούργιο και ιδιαίτερο λαχανικό που βάζουμε στη συνταγή μας είναι το κίτρινο κολοκύθι. Το κίτρινο κολοκύθι εκτός από την εξαιρετική του γεύση μας δίνει και ένα υπέροχο χρώμα. Τα κολοκυθάκια θα τα κόψουμε στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, θέλουμε να φαίνονται στο φαγητό. Πιπεριές επιλέγουμε και τα τρία χρώματα (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη). Τις κόβουμε σε σχήμα μέτριου τετραγώνου. Τα μανιτάρια θα τα κόψουμε στα τέσσερα αν είναι μικρά και στα έξι αν είναι μεγαλύτερα. Το κρεμμύδι το κόβουμε ασέ και το πεπερόνι σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών. Θέλουμε όλα τα λαχανικά να είναι εμφανή.

Η πινελιά που έχει αυτό το φαγητό είναι η προσθήκη του σαλαμιού. Το πεπερόνι έχει μία ιδιαίτερη γεύση αφήνοντας μία πικάντικη επίγευση στον ουρανίσκο. Επιλέγουμε να το σοτάρουμε δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την γεύση του.

Σβήνουμε με ένα καλό λευκό ξηρό κρασί της αρεσκείας μας και αφήνουμε να ρεντουίρει ώστε να φύγει το αλκοόλ και να μείνει μόνο η γεύση του.

Το τουρλού λαχανικών με σαλάμι πεπερόνι είναι ένα πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε σε ένα μεσημεριανό γεύμα ως συνοδευτικό αλλά και ως κύριο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές