Τορτίγια με κοτόπουλο και αυγό μάτι

Τορτίγια με κοτόπουλο και αυγό μάτι

Η τορτίγια με κοτόπουλο και αυγό μάτι είναι ένα μοντέρνο, “fusion” γεύμα που συνδυάζει υλικά της μεξικανικής και της μεσογειακής κουζίνας.

Τα υλικά που το απαρτίζουν είναι η τορτίγια, η οποία είναι μία λεπτή καλαμποκίσια πίτα, το κοτόπουλο όπου συνήθως χρησιμοποιούμε στήθος, τυρί το οποίο λιώνει και ένα αυγό μάτι που θα το τοποθετήσουμε πάνω στην τορτίγια. Σκοπός μας είναι με την πρώτη πιρουνιά να μπορούμε να γευτούμε το αυγό μαζί με την τορτίγια και τον συνδυασμό των εσωτερικών γεύσεων της.

Το συγκεκριμένο πιάτο δεν ανήκει στην κατηγορία παραδοσιακά πιάτα. Συνδυάζει στοιχεία μεξικάνικης, αμερικάνικης και μεσογειακής κουζίνας. Θα μπορούσαμε να το εντάξουμε ως ένα πιάτο πρωινού ή brunch!!

Η γέμιση της τορτίγιας όπως προ είπαμε κατά κύριο λόγο περιέχει κοτόπουλο και τυρί. Το κοτόπουλο θα το σοτάρουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια θα προσθέσουμε κρέμα γάλακτος. Μόλις η κρέμα γάλακτος πάρει μία βράση θα προσθέσουμε παρμεζάνα και θα αφήσουμε να δέσει η σάλτσα. Εκτός από αλάτι και πιπέρι, θα χρησιμοποιήσουμε και εστραγκόν. Αυτό το μείγμα θα το αναμείξουμε με το τριμμένο γκούντα και στη συνέχεια θα γεμίσουμε τις τορτίγιες. Την τορτίγια την ψήνουμε για λίγο στο φούρνο έως ότου λιώσουν τα τυριά.

Την τορτίγια με κοτόπουλο και αυγό μάτι, την συνοδεύουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα!!

Related Recipes