Ρολάκι από κανταίφι γεμιστό με μους γκοργκοντζόλα

Ρολάκι από κανταΐφι γεμιστό με γκοργκοντζόλα

Ρολάκι από κανταΐφι γεμιστό με γκοργκοντζόλα θα φτιάξουμε σήμερα και θα το συνοδεύσουμε με μία υπέροχη μαρμελάδα ντομάτα.

Την συνταγή για μαρμελάδα ντομάτα μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το μους γκοργκοντζόλα. Θα χτυπήσουμε σε ένα μίξερ την γκοργκοντζόλα μαζί με την κρέμα τυριού. Αν θέλετε να κάνετε πιο ελαφρύ το μείγμα, ”σπάστε” το με την προσθήκη λίγου γιαουρτιού. Το πιπέρι είναι απαραίτητο μπαχαρικό, το αλάτι προσθέστε το αφού πρώτα δοκιμάσετε το μους τυριού. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ταιριάζουν πολύ τα καρύδια, τα φουντούκια, τα φιστίκια Αιγίνης και τα κάσιους.

Αφότου φτιάξουμε το μους γκοργκοντζόλα λιώνουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και ξεκινάμε να ξάνουμε το φύλλο κανταΐφι. Δημιουργούμε λωρίδες κανταΐφι ώστε να προσθέσουμε από μία κουταλιά του μους σε κάθε ένα. Προτού βάλουμε το μους, με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τις λωρίδες του κανταΐφι. Αφότου προσθέσουμε το μους ξεκινάμε να ρολάρουμε το κανταΐφι κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο στο εσωτερικό του το μους τυριού.

Τα ρολάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Το βούτυρο είναι πολύ βασικό υλικό καθώς αυτό θα βοηθήσει το κανταΐφι να ψηθεί αλλά και θα δώσει γεύση στο παρασκεύασμα.

Το ρολάκι από κανταΐφι γεμιστό με γκοργκοντζόλα είναι μία πολύ ωραία επιλογή για πρώτο πιάτο!!

Σχετικές Συνταγές