Ποπιέτα λαβράκι

Ποπιέτα λαβράκι, κόκκινες φακές και σάλτσα πορτοκαλιού

Η ποπιέτα είναι μία τεχνική στην οποία ρολάρουμε ένα φιλέτο ψαριού, κοτόπουλου, κ.τ.λ.

Ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος αποφασίζουμε αν θα αφαιρέσουμε το δέρμα ή όχι. Συνήθως όταν θέλουμε να κάνουμε ποσέ ή βραστό το ψάρι ή το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα.

Στη σημερινή συνταγή το ψάρι θα το ψήσουμε στο φούρνο. Το δέρμα θα το αφήσουμε καθώς φιλετάρουμε το ψάρι ώστε όταν ψηθεί στο φούρνο να γίνει τραγανό και παράλληλα να προστατεύσει το υπόλοιπο ψάρι από την άμεση έκθεση του στο φούρνο.

Για να πετύχουμε την τέλεια ποπιέτα ψαριού θα πρέπει να φιλετάρουμε προσεχτικά το ψάρι.

Στη συνέχεια να προσθέσουμε τα ανάλογα μυρωδικά και τέλος να ρολάρουμε το ψάρι προσέχοντας το δέρμα να είναι από την εξωτερική πλευρά.

 

Σχετικές Συνταγές