Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Η απλότητα των υλικών συνδυάζεται δίνοντάς μας μία γευστικότατη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα. Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη συνταγή είναι πατάτες και μαγιονέζα. Αυτά τα δύο υλικά πλαισιώνονται από φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι δημιουργώντας ένα γευστικό σύνολο.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Αρχικά, το πως θα βράσουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κρύο νερό. Σας θυμίζουμε πως όταν θέλουμε να βράσουμε λαχανικά ακολουθούμε έναν κανόνα που λέει πως τα λαχανικά που βρίσκονται μέσα στη γη (πατάτες, καρότα, παντζάρι) ξεκινάει ο βρασμός τους σε κρύο νερό. Τα λαχανικά που βρίσκονται πάνω από τη γη τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει. Σημαντικό παράγοντα παίζει ο τρόπος κοπής της πατάτας. Γενικά, όταν θέλουμε να βράσουμε λαχανικά θα πρέπει να τα κόβουμε σε ίσο μέγεθος με σκοπό να βράσουν ομοιόμορφα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην παραβράσουμε τις πατάτες γιατί θα διαλυθούν στο ανακάτεμα με την μαγιονέζα.

Για την μαγιονέζα θα ακολουθήσουμε τη βασική συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Η χειροποίητη μαγιονέζα είναι αυτή που θα δώσει τη γεύση στην πατατοσαλάτα.

Το φρέσκο κρεμμυδάκι το βάζουμε ψιλοκομμένο στην πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην τις διαλύσουμε.

Σχετικές Συνταγές