Παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι

Παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι

Παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι είναι η σημερινή μας πρόταση!! Είναι μία εύκολη συνταγή την οποία μπορείτε να την κάνετε με δύο τρόπους. Εμείς σας την παρουσιάζουμε μαγειρεύοντας τα παντζάρια στο φούρνο αφού πρώτα τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο. Ο δεύτερος τρόπος είναι να τα βράσουμε. Επιλέξτε όποιον τρόπο πιστεύετε ότι δεν θα σας δυσκολέψει.

Σημαντικό είναι να μαγειρέψετε τα παντζάρια με τη φλούδα τους ώστε να μην χάσουν το χρώμα τους. Αν επιλέξετε να ψήσετε τα παντζάρια στο φούρνο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να ψηθούν.

Το σκόρδο το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Το σέλερι αρχικά το πλένουμε και στη συνέχεια του βγάζουμε τις ίνες με ένα πίλερ. Στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.

Αφότου ολοκληρώσουμε το ψήσιμο των παντζαριών θα τα κόψουμε σε λεπτές φέτες. Θα τα βάλουμε σε μία μπασίνα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο και χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα σερβίρουμε σε πιάτο. Για το ντεκόρ επιλέγουμε να τηγανίσουμε φρέσκα φύλλα παντζαριού. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό!! Δώστε μεγάλη προσοχή κατά το τηγάνισμα διότι μόλις ρίξουμε το φύλλο παντζαριού στο καυτό λάδι ”σκάει” με αποτέλεσμα να πετάγεται αρκετό λάδι εκτός τηγανιού.

Τα παντζάρια σαλάτα με σκόρδο, σέλερι και λεμόνι είναι μία γευστική και υγιεινή σαλάτα!!

Σχετικές Συνταγές