Ένα από τα πιο νοσταλγικά γλυκά που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις είναι η πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο ή οποιοδήποτε άλλη μαρμελάδα περίσσευε στο ψυγείο του σπιτιού!! Ένα γλυκό που μοσχοβολάει βούτυρο καθώς ψήνεται.
Ποια είναι η προέλευση της πάστα φλώρα;
Η πάστα φλώρα έχει ιταλογαλλικές επιρροές!! Η ζύμη είναι ιταλική με τεχνική από τη Γαλλία καθώς όταν την φτιάχνουμε την τρίβουμε ώστε να γίνει τραγανή όπως κάνουμε και με τη ζύμη μπριζέ.
Παραδοσιακά η πάστα φλώρα γίνεται με βούτυρο και αυγό για να δώσει πλούσια, μαλακή, αλλά τριφτή υφή.
Η μαρμελάδα στη ζύμη ήταν ένας τρόπος ώστε να αξιοποιούνται τα φρούτα όλο τον χρόνο.
Δεν υπάρχει περιορισμός στις μαρμελάδες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε!! Χρησιμοποιήστε όποια σας αρέσει!! Εμείς σήμερα σας προτείνουμε την μαρμελάδα μήλο.
Συνταγή για μαρμελάδα μήλο μπορείτε να δείτε εδώ.
Τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα;
Αρχικά στο κομμάτι της ζύμης θα πρέπει να τρίψουμε το βούτυρο με το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα. Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη και ενεργοποιηθεί η γλουτένη. Αν γίνει αυτό η ζύμη μας θα γίνει πιο ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει πολλά υγρά. Τέλος το ψήσιμο να γίνει στους 170°C για περίπου 35 λεπτά.






Comments are closed.