Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (slow cooking)

Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (slow cooking)

Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορούμε εύκολα να μαγειρέψουμε μοσχαρίσιες στηθοπλευρές. Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος μαγειρεύεται συνήθως σε υγρή θερμότητα ώστε να μαλακώσει. Το συναντάμε συνήθως μαγειρεμένο με κριθαράκι είτε κοκκινιστό είτε με πιο σκούρα σάλτσα. Αυτό που θα σας δείξουμε σήμερα είναι μία διαφορετική προσέγγιση στο μαγείρεμα καθώς θα μαγειρέψουμε με τη μέθοδο slow cooking.

Με τη μέθοδο slow cooking το κρέας ψήνεται αργά με αποτέλεσμα τη διάσπαση των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για τη σκληρότητα του κρέατος. Η ακτίνη, η μυοσίνη και το κολλαγόνο, συνδυάζονται και σχηματίζουν τη δομή του μυϊκού ιστού. Καθώς θερμαίνονται αυτές οι πρωτείνες δημιουργείται μία διάσπαση σε άλλες ουσίες οι οποίες με τη σειρά τους αλλάζουν τη δομή και την υφή του κρέατος. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η μείωση της σκληρότητας του κρέατος καθιστώντας το πιο τρυφερό.

Τις μοσχαρίσιες στηθοπλευρές μπορείτε να τις προμηθευτείτε είτε με κόκκαλο είτε χωρίς. Αν επιλέξετε χωρίς κόκκαλο θα χρειαστείτε λιγότερη ώρα στο φούρνο. Δοκιμάστε, να τις μαγειρέψετε στις 9 ώρες.

Η μαρινάδα που έχουμε επιλέξει αποτελείται κατά το 1/3 από καστανή ζάχαρη. Η ποσότητα αυτή όμως δεν θα επηρεάσει το όλο φαγητό. Θα δώσει τη γλυκάδα και το χρώμα που χρειάζεται το κρέας στην κρούστα που θα δημιουργηθεί.

Σχετικές Συνταγές