Μοσχάρι κοκκινιστό

Μοσχάρι κοκκινιστό

Από τα παιδικά μας χρόνια θυμόμαστε το μοσχάρι κοκκινιστό να είναι μία επιλογή που δεν μπορούσε να λείπει από τα οικογενειακά γεύματα. Είχε την τιμητική του συνήθως Κυριακή όπου μαζί με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και πουρέ πατάτας δημιουργούσαν ένα συνδυασμό γεύσης που κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την κλασσική συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό!! Το συγκεκριμένο φαγητό θέλει μπόλικη κόκκινη σάλτσα και έναν συνδυασμό από έντονα και σχετικά ”βαριά” μπαχαρικά. Οι κόκκοι μπαχάρι και το φύλλο δάφνης είναι κάποια από αυτά που χρησιμοποιούμε στο φαγητό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ξύλο κανέλας όπως επίσης και γαρύφαλλο.

Το κομμάτι μόσχου που επιλέγουμε είναι η ελιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κιλότο, ποντίκι ή σπαλομίτα. Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια που να έχουν το σχήμα του κύβου. Θα τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όπως είπαμε θα χρησιμοποιήσουμε πελτέ και ντοματοχυμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκες ντομάτες ή ντομάτες κονκασέ. Αν επιλέξετε φρέσκες ντομάτες, σας προτείνουμε να βάλετε λίγο παραπάνω πελτέ.

Τα φαγητά κατσαρόλας θέλουν αργό βράσιμο. Δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει. Το αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι εντυπωσιακό καθώς το κρέας θα λιώνει και η σάλτσα θα έχει ”δέσει”.

Σχετικές Συνταγές