Μελιτζάνες ωγκρατέν με κρέμα μανιταριών είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Η διαδικασία μαγειρέματος χωρίζεται σε τρία στάδια. Αρχικά θα πρέπει να ψήσουμε στο φούρνο ή να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την γέμιση και τέλος θα ολοκληρώσουμε με το υλικό που θα γκρατινάρουμε.
Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Χρησιμοποιούμε μελιτζάνες φλάσκες τις οποίες και κόβουμε οριζοντίως στη μέση. Στη συνέχεια χαράζουμε το εσωτερικό τους και είτε τις τηγανίζουμε είτε τις τοποθετούμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν. Για την γέμιση επιλέγουμε μανιτάρια τα οποία θα τα σοτάρουμε και στη συνέχεια θα προσθέσουμε κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Τα μανιτάρια που επιλέγουμε είναι τα λευκά, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μανιταριών ή να το φτιάξετε με ένα είδος. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως πιπεριές, μπέικον, κ.α. Για το γκρατινάρισμα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τυριά που λιώνουν και σε μία σφιχτή μπεσαμέλ. Εμείς σήμερα επιλέξαμε τα τυριά. Θα χρησιμοποιήσουμε είτε γραβιέρα τριμμένη είτε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει όπως το γκούντα, το έμμενταλ, η κεφαλογραβιέρα κ.α.
Το γκρατινάρισμα θα γίνει είτε στο φούρνο είτε σε μία σαλαμάνδρα.
Οι μελιτζάνες ωγκρατέν με κρέμα μανιταριών είναι ένα πιάτο για όλες τις εποχές με προτίμηση στο καλοκαίρι.
Comments are closed.