Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που με βάση την παράδοσή μας, βάφουμε τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά!!! Πως όμως το πετυχαίνουμε αυτό χωρίς να ραγίσουν κατά το βράσιμο και ποιες διαδικασίες ακολουθούμε γενικότερα; Όλα αυτά και πολλά άλλα θα αναλύσουμε παρακάτω.

Αρχικά, τι αυγά επιλέγουμε;

Μπορείτε να επιλέξετε είτε άσπρο είτε μπεζ. Η διαφορά κατά τη βαφή έχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα όπου τα άσπρα θα έχουν ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα σε σχέση με τα μπεζ τα οποία θα αποκτήσουν ένα βαθύ κόκκινο.

Ποια διαδικασία ακολουθούμε προτού τα βράσουμε;

Αφότου επιλέξουμε άσπρα ή κόκκινα αυγά, στη συνέχεια τα καθαρίζουμε καλά από τυχόν ακαθαρσίες που ενδέχεται να έχουν. Αν τα αυγά είναι από ψυγείο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε εκτός μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τη διαφορά θερμοκρασίας (κρύο-ζεστό) μεγαλώνοντας τις πιθανότητες να μην κάνουν ρωγμές κατά το βράσιμο.

Πως βράζουμε τα αυγά;

Θα χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα στην οποία θα βάλουμε ένα βαμβακερό πανί στον πάτο. Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε προσεκτικά τα αυγά σε μία στρώση και θα προσθέσουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν.

Αφήστε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σκεπάστε και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κρατήστε 20 λεπτά χρόνο και στη συνέχεια βγάλτε ένα-ένα τα αυγά και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα ώστε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.

Πως βάφουμε τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά;

Μία κοινή διαδικασία που ακολουθούμε για να βάψουμε τα αυγά είναι να βάλουμε σε ένα μπολ χλιαρό νερό μαζί με ξύδι και να προσθέσουμε την βαφή. Με ένα φουέ ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά μέσα. Τα αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Η κάθε βαφή ενδέχεται να έχει διαφορετικές οδηγίες χρήσεις και διαφορετικές δοσολογίες. Καλό είναι προτού τα βάψετε να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσεις.

Σχετικές Συνταγές