Κροκέτα κιμά με πουρέ πατάτας

Κροκέτα κιμά με πουρέ πατάτας

Έχετε μαγειρεμένο κιμά και σας έχει περισσέψει και πουρέ πατάτας; Τι καλύτερο από μία κροκέτα κιμά με πουρέ πατάτας!!

Αυτό λοιπόν που σας προτείνουμε σήμερα είναι ένας συνδυασμός μαγειρεμένου κιμά και προσθήκη ενός σφιχτού πουρέ πατάτας αρωματισμένο με μυρωδικά βότανα.

Χρησιμοποιούμε κιμά μοσχαρίσιο τον οποίο τον μαγειρεύουμε σε μία κατσαρόλα. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αρχικά να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά κρεμμύδι ασέ μέχρι να ξανθίνει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τον κιμά και το σκόρδο. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο ο κιμάς να ανακατευτεί σωστά ώστε να γίνει σπυρωτός. Η προσθήκη κρασιού θα βοηθήσει ώστε να ξεκολλήσουν όλες οι γευστικές ουσίες που έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας αλλά και να δώσει μία σπιρτάδα στη γεύση του κιμά. Θα αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά να ρεντουίρει το κρασί ανακατεύοντας παράλληλα. Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε είναι ένας γευστικός κιμάς χωρίς καθόλου υγρά.

Για τον πουρέ πατάτας λίγο πολύ την διαδικασία την γνωρίζουμε. Βράζουμε τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε βούτυρο και λίγο γάλα. Εδώ θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή γιατί θέλουμε να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Οπότε προσέξτε την ποσότητα γάλατος που θα ρίξετε. Αρωματίζουμε τον πουρέ με ότι μυρωδικό μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό, βασιλικό, μαντζουράνα, φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο θυμάρι, κ.α.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι για να έχουμε μία επιτυχημένη κροκέτα κιμά με πουρέ πατάτας θα πρέπει να προσθέσουμε στο μείγμα ασπράδι αυγού. Το ασπράδι μας βοηθά ώστε να μην ανοίξει η κροκέτα κατά το τηγάνισμα.

Σχετικές Συνταγές