Καζαρέτσε αλα αμπατσιάτα (Casarecce al ambasciata)

Καζαρέτσε αλα αμπατσιάτα (Casarecce al ambasciata)

Καζαρέτσε αλα αμπατσιάτα, μία συνταγή βγαλμένη από την Σικελία και πιο συγκεκριμένα από το Παλέρμο. Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με την μελιτζάνα, την ντομάτα και τον φρέσκο ξιφία είναι πραγματικά κάτι μοναδικό.

Το πιάτο αυτό το δοκίμασα σε ένα εστιατόριο στο Παλέρμο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Χρειάστηκε να επισκεφτώ άλλη μία φορά το συγκεκριμένο μαγαζί ώστε να μπορέσω να αποκρυπτογραφήσω πλήρως το πιάτο. Πιστεύω πως τα κατάφερα και είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω σήμερα αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό γεύσεων.

Εκτός από τα παραπάνω υλικά που προαναφέραμε χρησιμοποιούμε επίσης σκόρδο, σάλτσα ντομάτας και λευκό κρασί. Το σκόρδο θα το σοτάρουμε να δώσει τη γλυκιά του γεύση. Το λευκό κρασί θα το προσθέσουμε και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει. Η σάλτσα ντομάτας θέλουμε να είναι απλή, χωρίς μπαχαρικά τα οποία θα επηρεάσουν τη γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε μόνο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό.

Τον ξιφία τον κόβουμε σε σχήμα μέτριου καρέ. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες. Θέλουμε να φαίνονται στο πιάτο. Τις μελιτζάνες τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε και τα κομμάτια του ξιφία σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε να πάρει χρώμα και παράλληλα να είναι ζουμερός. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τον ξιφία γιατί θα ”στεγνώσει”.

Το καζαρέτσε αλα αμπατσιάτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ.

Σχετικές Συνταγές