Κίμτσι (kimchi)

Κίμτσι (kimchi)

Το Κίμτσι (kimchi) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Νότιας Κορέας. Αποτελείται από λαχανικά με το βασικότερο να είναι το κινέζικο λάχανο. Η πικάντικη γεύση του οφείλεται στις καυτερές πιπεριές αλλά και στα ραπανάκια που περιέχει όπως επίσης και στο φρέσκο τζίντζερ. Το χρώμα του είναι κοκκινωπό και το παίρνει από τις καυτερές πιπεριές. Το σκόρδο ολοκληρώνει τη σύσταση σε αυτό το υπέροχο τουρσί.

Το κίμτσι είναι ένα προϊόν ζύμωσης καθώς το αλάτι με τη ζάχαρη όταν έρχονται σε επαφή με το λάχανο επιδρούν με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας μία γαλακτική ζύμωση. Η διαδικασία της ζύμωσης επηρεάζει την υφή του και τη γεύση του. Το τελικό αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι μία ξινοπικάντικη γεύση με τραγανή υφή.

Στη Κορεάτικη κουζίνα το Κίμτσι μπορεί να δοθεί ως ορεκτικό, ως ένα πικάντικο σνακ, αλλά και σαν γεύμα. Η τηγανίτα ή αλλιώς κέικ κίμτσι είναι γνωστή συνταγή στην Ασιάτικη χώρα.

Τροποποίηση της συνταγής γίνεται, όπως άλλωστε σε πολλές συνταγές. Έτσι και εδώ μπορούμε να προσθέσουμε άλλα λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, κ.α. Επίσης μπορείτε να το κάνετε λιγότερο πικάντικο ή και το αντίθετο.

Όπως προαναφέραμε το κίμτσι είναι φτιαγμένο από λαχανικά, όπως το κινέζικο λάχανο και το ραπανάκι daikon. Αυτό το κάνει να είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη για την υγεία.

Σχετικές Συνταγές