Γιουβαρλάκια με κάρυ

Γιουβαρλάκια με κάρυ

Σήμερα έχουμε για εσάς γιουβαρλάκια με κάρυ!! Μία διαφορετική πρόταση, ευφάνταστη και δημιουργική. Θα πειραματιστούμε πάνω στην κλασική συνταγή με τη διαφορά ότι θα προσθέσουμε κάρυ στο μείγμα του κιμά αλλά και στη σάλτσα.

Το κάρυ έχει έντονη παρουσία όπου χρησιμοποιείται γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση του ώστε να μην υπερβάλουμε και χαλάσουμε το γευστικό αποτέλεσμα. Όπως προ είπαμε θα ακολουθήσουμε τη βασική συνταγή για γιουβαρλάκια (τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ) με τη διαφορά ότι στο μείγμα του κιμά θα προσθέσουμε και κάρυ. Καθώς ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά με τα υπόλοιπα υλικά καλό είναι να προσθέσουμε και λίγο νερό μέσα. Το νερό μας βοηθά ώστε τα γιουβαρλάκια να είναι αφράτα και μαλακά. Μην υπερβάλετε με το νερό διότι αν πέσει παραπάνω δεν θα έχει συνοχή το μείγμα του κιμά.

Μέχρι αυτό το σημείο η μόνη διαφορά με τη βασική συνταγή είναι η προσθήκη κάρυ. Η δεύτερη και πιο σημαντική διαφορά όπου θα δώσει χρώμα και γεύση στο φαγητό μας είναι η σάλτσα. Εδώ επιλέγουμε να μην κάνουμε αυγολέμονο αλλά να φτιάξουμε ρου. Αρχικά θα λιώσουμε το βούτυρο και θα προσθέσουμε το αλεύρι και το κάρυ. Στη συνέχεια θα ρίξουμε το ζωμό που έχει προκύψει στην κατσαρόλα από τα γιουβαρλάκια που βράσαμε. Αφότου ρίξουμε και το ζωμό, αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι και κρέμα γάλακτος.

Τα γιουβαρλάκια με κάρυ εκτός από δυνατή γεύση έχουν και ωραία εμφάνιση.

Σχετικές Συνταγές