Βούτυρο Φοντί (beurre fondu)

Βούτυρο Φοντί (beurre fondu)

Σήμερα θα σας δείξουμε μία σχετικά εύκολη συνταγή αλλά με αρκετές ιδιαιτερότητες. Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε είναι το βούτυρο φοντί (beurre fondu). Ανήκει στην κατηγορία ζεστές σάλτσες και παρασκευάζεται μόνο με τρία υλικά, νερό, χυμό λεμόνι και βούτυρο γάλακτος.

Τι όμως πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε μία επιτυχημένη σάλτσα;

Αρχικά το βούτυρο. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι γάλακτος. Το επόμενο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε το χυμό λεμονιού με το νερό να ρεντουίρουν στο μισό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε την ιδανική ένταση για τη σάλτσα μας.

Φτάνουμε στο τελικό στάδιο όπου θα πρέπει να προσθέσουμε το βούτυρο. Αρχικά κόβουμε το βούτυρο σε καρεδάκια 1χ1 εκατοστών. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να λιώσει το βούτυρο πιο γρήγορα και να ενσωματωθεί σωστά σε όλη τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρου ένα-ένα μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς. Περίπου στα μισά της διαδικασίας τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και συνεχίζουμε εκτός αυτής. Θα παρατηρήσουμε ότι η σάλτσα αρχίζει και δένει. Αν δεν λιώνει το βούτυρο ξαναβάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά.

Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σάλτσα;

Το Βούτυρο Φοντί (beurre fondu) είναι μία τέλεια σάλτσα για να συνοδεύσει ψάρια, μαλακόστρακα και οστρακοειδή.

Σχετικές Συνταγές