Αυγό μάτι με ντοματίνια κονφί είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Μπορείτε να το γευτείτε είτε ως πρωινό είτε σε ένα brunch!!
Το αυγό μάτι είναι ένα αυγό το οποίο ψήνεται σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Εκτός από ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή συνδυασμό βουτύρου με ελαιόλαδο. Επίσης στη συγκεκριμένη πρόταση φαγητού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το λάδι από τα ντοματίνια κονφί. Το αυγό το ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ρευστός. Βέβαια αν κάποιος θέλει τον κρόκο εντελώς ψημένο αυτό μπορεί να γίνει αφήνοντας περισσότερη ώρα το αυγό στο τηγάνι και καλύπτοντας το τηγάνι με ένα καπάκι.
Τα ντοματίνια κονφί “Confit” είναι γαλλική τεχνική διατήρησης τροφίμων σε λίπος. Η διαδικασία μαγειρέματος γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνοντας το υλικό μέσα στο λίπος να μαλακώσει και να πάρει όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά που του προσθέτουμε.
Στην σημερινή περίπτωση ψήνουμε αργά τα ντοματίνια (π.χ. στους 120-140°C) μέσα σε ελαιόλαδο μαζί με σκόρδο, θυμάρι και αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, κ.α. Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε είναι, ζουμερά, καραμελωμένα ντοματίνια, γεμάτα γεύση και με φυσική γλυκύτητα.
Το αυγό μάτι με ντοματίνια κονφί το σερβίρουμε με ένα ωραίο μαλακό ψωμί ώστε να απολαύσουμε τον ρευστό του κρόκο!!
Comments are closed.