Αρνί γιουβέτσι με χυμό πορτοκάλι και δεντρολίβανο είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Σας παρουσιάζουμε ένα λευκό γιουβέτσι με άρωμα πορτοκαλιού και νότες δεντρολίβανου.
Επιλέγουμε αρνίσια σπάλα και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Θα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του αρνιού και στη συνέχεια θα τα αφαιρέσουμε για να βάλουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί θέλουμε να θωρακιστούν καλά τα κομμάτια του αρνιού χωρίς να καεί το κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι καεί αφήνει μία πικρίλα στο φαγητό.
Επιλέγουμε πρώτα να σβήσουμε με το λευκό κρασί ώστε να πάρουμε όλη την θερμότητα της κατσαρόλας και να ξεκολλήσουν από τον πάτο όλες οι γευστικές ουσίες. Στη συνέχεια θα ρίξουμε τον χυμό πορτοκάλι και θα προσθέσουμε το δεντρολίβανο μαζί με το νερό. Αν θέλετε μία πιο γεμάτη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου ή ακόμα και ζωμό αρνιού. Το κρέας το αφήνουμε να βράσει πρώτα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα υγρά του για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του μαζί με το κριθαράκι. Μόλις ρίξουμε το κριθαράκι, το ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο. Χρειάζεται τουλάχιστον άλλες δύο φορές ανακάτεμα. Μέσα στο κριθαράκι προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το τριμμένο τυρί. Το τυρί θα λιώσει και θα ενσωματωθεί απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού θα κρατήσει την φρεσκάδα του και το άρωμά του σε μεγάλο ποσοστό.
Το αρνί γιουβέτσι με χυμό πορτοκάλι ταιριάζει υπέροχα με κρασιά που αφήνουν μία επίγευση φρούτων και εσπεριδοειδών.
Comments are closed.