Αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής με πουρέ πατάτας

Αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής με πουρέ πατάτας

Αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής με πουρέ πατάτας και σάλτσα ντομάτας με ζωμό μόσχου είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον ζωμό μόσχου. Ο ζωμός γίνεται με κόκκαλα μοσχαρίσια τα οποία τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση ξαφρίζοντάς τα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι), κόκκους πιπέρι και φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να βράσουν για τρεις ώρες σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια περνάμε το ζωμό από σινουά.

Για τη σάλτσα ντομάτα θα σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τις ντομάτες κομμένες κονκασέ. Θα ανακατέψουμε και θα αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Θα προσθέσουμε πελτέ ντομάτας και νερό. Αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Φτιάχνουμε τον πουρέ βράζοντάς τις πατάτες με τη φλούδα. Αφότου βράσουν τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε μαζί με βούτυρο και γάλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο προαιρετικά.

Τα παϊδάκια γαλλικής κοπής τα ψήνουμε σε ολόκληρο καρέ το οποίο στη συνέχεια το κόβουμε. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην παραψήσουμε τα παϊδάκια. Το ιδανικό ψήσιμο είναι το medium rare και το medium.

Τα αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής με πουρέ πατάτας είναι μία πολύ καλή επιλογή για να φτιάξετε ένα ωραίο βραδινό επίσημο γεύμα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών.

Related Recipes