Ψωμί με αυγά σκραμπλ, προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα

Ψωμί με αυγά σκραμπλ, προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα

Ψωμί με αυγά σκραμπλ, προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα σας προτείνουμε σήμερα!!

Τα σκράμπλ είναι μία καλή πρόταση για πρωινό τα οποία σε συνδυασμό με το ψωμί, το προσούτο, την παρμεζάνα και τη ρόκα συνθέτουν ένα πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε ψωμί της αρεσκείας μας και το φρυγανίζουμε είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι ή σε μία τοστιέρα. Εμείς επιλέξαμε μπαγκέτα αλλά μπορείτε να το κάνετε με οποιοδήποτε ψωμί είτε ολικής είτε πολύσπορο ή ακόμα και ψωμί του τοστ. Μπορείτε κατά την ώρα του φρυγανίσματος να προσθέσετε λίγο βούτυρο για να δώσετε περισσότερη γεύση στο ψωμί.

Για μια μερίδα χρειαζόμαστε 3 αυγά. Το μαγείρεμα των αυγών σκράμπλ γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος γίνεται σε μπαιν μαρί και ο δεύτερος σε τηγάνι. Στο μπαιν μαρί έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς η θερμότητα περνάει πρώτα από το νερό. Με αυτόν τον τρόπο το αυγό ψήνεται αργά και ελεγχόμενα. Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα έχει μία κρεμώδη υφή. Με τον δεύτερο τρόπο στο τηγάνι το αυγό ψήνεται γρήγορα, θέλει μεγαλύτερη προσοχή γιατί μπορεί να παραψηθεί και να χάσει την κρεμώδη υφή του.

Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτουμε σε κρύα μορφή πάνω από τα σκραμπλ συνθέτοντας έτσι ένα λαχταριστό ανοιχτό σάντουιτς. Το ψωμί με αυγά σκραμπλ το σερβίρουμε αμέσως είτε για πρωινό είτε ως σάντουιτς.

Σχετικές Συνταγές